Proteste masive în Sri Lanka. Preşedintele a fugit din reşedinţa oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Preşedintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a fugit,sâmbătă, din reşedinţa sa oficială din Colombo, cu câteva minute înainte ca aceasta să fie luată cu asalt de protestatari care îi cer demisia, a declarat pentru AFP o sursă din apărare.

„Preşedintele a fost escortat în siguranţă”, a spus sursa. "El este încă preşedintele, este protejat de o unitate militară”, a adăugat sursa citată.

Canalele locale de televiziune au difuzat imagini cu sute de oameni urcând pe porţile palatului prezidenţial din centrul capitalei. Zeci de mii de oameni au participat anterior la o demonstraţie pentru a cere demisia lui Gotabaya Rajapaksa, considerat responsabil pentru criza economică fără precedent care loveşte Sri Lanka şi provoacă o inflaţie galopantă şi lipsuri severe de combustibil, electricitate şi electricitate.

Forţele de securitate au impus vineri căi de acces pentru a încerca să-i descurajeze pe protestatari să iasă în stradă, dar măsura a fost ridicată după ce partidele de opoziţie, activiştii pentru drepturile omului şi baroul din ţară au ameninţat că îl dau în judecată pe şeful poliţiei.

Oricum, interdicţia de acces a fost ignorată în mare măsură de protestatari, dintre care unii au forţat chiar autorităţile feroviare sâmbătă să le ducă cu trenul la Colombo pentru a participa la miting, au declarat oficialii pentru AFP.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite