Protest istoric în Chile. Un milion de persoane au luat cu asalt străzile capitalei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un milion de chilieni au ieşit vineri, în capitala Santiago, pentru a protesta paşnic în cel mai mare miting de la declanşarea violenţelor care au avut loc în urmă cu o săptămână izbucnite pe fondul inegalităţii sociale şi a creşterii preţurilor, scrie Reuters.

Prostestatarii din Santiago au fluturat steaguri cu drapelul naţional, au dansat şi au mărşăluit pe străzi kilometri întregi pentru a se aduna în Plaza Italia, scrie Reuters, preluat de Digi24.

Conform guvernatorului oraşului, Karla Rubilar, un milion de oameni au protestat vineri, peste 5% din populaţia ţării. De asemenea, s-a ieşit în stradă şi în alte oraşe ale ţării. Armata a preluat controlul la ora 23.00. „Astăzi este o zi istorică. Regiunea metropolitană găzduieşte un marş paşnic de aproape un milion de oameni care reprezintă un vis pentru un nou Chile”, a scris Rubilar pe Twitter.

Protestele din Chile au început vinerea trecută în urma unei creşteri a tarifelor pentru transportul public şi au dat naştere unor revolte, incendii şi jafuri în care au murit cel puţin 17 persoane, au rănit sute, au dus la peste 7000 de arestări, provocând pierderi de peste 1,4 miliarde de dolari întreprinderilor chiliene.

Santiago se află în prezent în stare de urgenţă, armata preluând securitatea. Circulaţia pe timpul nopţii este interzisă, iar 20.000 de soldaţi patrulează pe străzi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite