Protest inedit în Japonia. Deşi sunt în grevă, şoferii de autobuz s-au dus în continuare la muncă şi au refuzat să taxeze călătoriile pasagerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii de autobuz din Okayama, Japonia, au adoptat o formă neobişnuită de a-şi arăta nemulţumirile. Deşi practic aceştia se află în grevă, aceştia continuă să respecte calendarul rutelor în timp ce refuză să primească bani de călătorie de la pasageri, scrie Japan Today.

După ce în Okayama a apărut o nouă companie de transport în comun care operează pe aproape aceleaşi rute, şoferii de la Ryobi au intrat în grevă. Deoarece firma concurentă are tarife mai mici iar angajaţii Ryobi simt că ar putea rămâne fără slujbe, aceştia au solicitat conducerii să le ofere o garanţie a locului de muncă precum şi condiţii mai bune.

De obicei, când şoferii fac grevă, conducerea se foloseşte de protest împotriva angajaţilor, mustrându-i pe aceştia din urmă în faţa publicului că îşi pun nevoile personale în faţa celor comunitare. Pentru a arăta că nu aşa stau lucrurile, şoferii Ryobi continuă să respecte cu precizie calendarul curselor, dar fără să le mai ceară pasagerilor bani pentru drum.

Aceasta nu este prima oară când o astfel de grevă are loc în Japonia sau în restul lumii. Atât Brisbane cât şi Sydney au avut zile libere de mers cu autobuzul în cadrul unor dispute de anul trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite