Principalul suspect în cazul studentei moarte din New Delhi a fost găsit mort în celula sa. Familia susţine că a fost ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moartea studentei a generat o serie de proteste în toată India FOTO Reuters
Moartea studentei a generat o serie de proteste în toată India FOTO Reuters

Unul dintre bărbaţii acuzaţi că au violat şi au omorât în bătăie o studentă pe care au racolat-o într-un autobuz din New Delhi a fost găsit mort luni dimineaţă, în celula lui. Autorităţile susţin că bărbatul s-a sinucis, însă familia este convinsă că acesta a fost omorât şi cere demararea unei anchete.

Ram Singh s-a sinucis în celula lui din închisoarea Tihar, a declarat pentru CNN Devendra Arya, comisarul adjunct al poliţiei din New Delhi. Potrivit presei locale, Singh s-ar fi spânzurat în jurul orei 05.00 dimineaţă (ora 01.30, ora locală), folosindu-se de hainele lui.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului în care a murit Singh a declarat că corpul bărbatului va fi supus unei autopsii luni după-amiază şi, de asemenea, a anunţat că o anchetă va fi demarată pentru a determina exact ce s-a întâmplat.

Avocatul sinucigaşului a confirmat vestea morţii clientului său, însă spune că nu crede că acesta s-ar fi sinucis. „Aceasta este o veste şocantă. Nu există circumstanţe care să indice că s-ar fi sinucis. Era fericit cu felul în care mergea procesul, mergea foarte bine”, a declarat avocatul lui Singh pentru un post de ştiri din India. Avocatul a declarat pentru AFP că clientul său a fost omorât în închisoare.

Procesul lui Singh a început în luna februarie, fiind acuzat, alături de alţi patru bărbaţi, de crimă, viol în grup, răpire şi distrugere de probe. Dacă ar fi fost găsit vinovat, Singh, despre care se spune că ar fi condus autobuzul, urma să fie condamnat la moarte.

Familia lui Ram Singh spune că vor cere demararea unei anchete pentru a determina ce s-a întâmplat cu fiul lor. Părinţii lui Singh au declarat că ultima oară când au vorbit cu fiul lor acesta le-a spus că a fost bătut crunt când a fost băgat în închisoare şi că ceilalţi deţinuţi îl maltratau.

Cazul de viol care a şocat o lume întreagă a determinat autorităţile de la New Delhi să facă unele schimbări. Astfel, ca răspuns al liderilor la protestele publice care au avut loc după ce moartea studentei, guvernul indian a aprobat legi mai dure pentru a descuraja violenţele sexuale împotriva femeilor, anumite cazuri de viol putând fi pedepsite chiar şi cu moartea

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite