Primul cosmonaut sirian s-a refugiat în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul cosmonaut sirian, generalul Muhammed Ahmed Faris a sosit duminică în Turcia. El este originar chiar di oraşul Alep, unde forţele guvernamentale siriene asediază de mai multe zile insurgenţii, informează agenţia Anadolu.

Înainte să fugă în Turcia, Faris s-a deplasat la sediul Armatei Siriene Libere din oraşul Alep, al doilea ca mărime din Siria, în semn de solidaritate cu forţele rebele în lupta împotriva trupelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad.

Născut la Alep în 1951, generalul Muhammed Ahmed Faris, care ar fi încercat să fugă de trei ori din Siria, a fost primul sirian care a zburat în spaţiu.

În 1987, el a făcut parte din misiunea  de la bordul capsulei Soiuz către staţia Mir şi a primit titlul de Erou al Uniunii Sovietice.Ieri, grupările siriene de opoziţie au susţinut că trupele guvernamentale din oraşul Alep utilizează tancuri,pentru a încerca să-şi facă drum într-un district-cheie deţinut de rebeli.

Atacul guvernului asupra zonei Salah al-Din, aflată pe drumul principal spre centrul oraşului Alep, a fost urmat de o serie de bombardamente aeriene asupra mai multor locaţii deţinute de rebeli.

Potrivit corespondentului BBC, armata militară siriană îşi consolidează forţele în jurul oraşului Alep şi se pregăteşte pentru atacuri mult mai intense. Surse militare din Siria au informat că în momentul de faţă, în zonă sunt amplasate 20.000 de trupe, numeroase tancuri şi alte vehicule armate. Un purtător de cuvânt pentru rebeli a declarat,în acestă dimineaţă, că îşi vor continua drumul către centrul oraşului Alep.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite