Prima-doamnă a Siriei se ascunde la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia dictatorului sirian Bashar al-Assad a sosit în Marea Britanie în noaptea de luni spre marţi, în timp ce violenţele iau amploare în Siria, scrie cotidianul „Daily Mail”.

Un înalt diplomat arab a declarat că soţia preşedintelui, care are şi cetăţenie britanică, a fost avertizată „să iasă din ţară cât se poate de repede", iar „primul impuls a fost să plece la Londra, deoarece familia ei este acolo".

Asma Assad (35 de ani) locuieşte acum într-o casă luxoasă din zona Londrei împreună cu cei trei copii ai cuplului şi, potrivit publicaţiei, „îşi plăteşte facturile cu o parte din cei 40 de miliarde de lire pe care soţul ei le-a scos ilegal din ţară". Asma Assad, de origine britanică, a lucrat la firma JP Morgan din Londra, de unde şi-a dat demisia în 2000, când s-a căsătorit cu preşedintele Assad.

Torturaţi pentru acces pe Facebook

Asma Assad nu a fost văzută în public de la începutul represiunii brutale a protestelor antiguvernamentale, care au făcut peste 800 de morţi în ultimele două luni, potrivit activiştilor. Puţinii activişti sirieni care mai reuşesc să ia legătura cu Occidentul spun că reţelele sigure pe care le foloseau pentru a intra pe Twitter sau pe Facebook au fost compromise în urma unei campanii de detenţie în masă în care au fost arestaţi peste 8.000 de protestatari.

Activiştii spun că parolele aflate de regimul de la Damasc în urma torturării deţinuţilor au dus la dezvăluirea identităţilor multora dintre lideri, care au fost arestaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite