Preşedinţia franceză vine cu explicaţii în cazul filmuleţului care a pus-o într-o situaţie delicată pe Ivanka Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Elysee a venit cu explicaţii în cazul filmuleţului de pe contul său de Instagram în care Ivanka Trump poate fi văzută intervenind într-o discuţie purtată de patru lideri mondiali. Această postare a stârnit numeroase critici şi ironii.

Un filmuleţ publicat pe contul de Instagram al Palatului Elysee a pus-o într-o situaţie delicată pe Ivanka Trump, fiica preferată a liderului de la Casa Albă, acuzat de nepotism.

În filmuleţ, Ivanka poate fi văzută în mijlocul unei discuţii cu patru figuri mari la nivel mondial: preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul canadian Justin Trudeau, premierul britanic Theresa May şi directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI) Christine Lagarde. Dacă Macron, Trudeau şi May par să-i accepte intervenţiile în timpul discuţiei, Lagarde nu îşi ascunde iritarea.

Statele Unite din era Trump au devenit „un fel de monarhie constituţională“, denunţă în „Washington Post“ Christopher R. Hill, un fost ambasador în Coreea de Sud.

Sub hashtagul #UnwantedIvanka, numeroşi internauţi au criticat şi ironizat prezenţa fiicei preşedintelui american în turneul asiatic.

Contactat de Politico, un reprezentant de la Elysee a declarat că „nu a anticipat“ o reacţie atât de mare în acest caz.

El a declarat că preşedinţia franceză publică adesea filmuleţe de la marile evenimente.

Scena cu Ivanka în prim-plan „a avut loc (...) chiar înainte de sesiunile privind egalitatea de sexe, la care Ivanka a fost unul dintre principalii oratori. Nu a fost decât un moment de schimburi de idei, unul dintre altele sute“, a spus oficialul francez.

„Nu am anticipat această reacţie şi (...) nu suntem responsabili de felul în care a fost interpretat filmuleţul“, a insistat el.

Neremunerată şi numită fără aprobarea Congresului consilieră la Casa Albă, Ivanka Trump scapă oricărui control politic. Însă acest post îi permite să-şi însoţească tatăl la marile reuniuni internaţionale şi să se expună mai mult decât e cazul.

„Niciodată până acum un copil de preşedinte nu a avut această proximitate, această influenţă şi acest simţ al marketingului pentru a-şi face un astfel de spaţiu într-o administraţie“, scrie CNN, care, la fel ca multe alte instituţii de presă din SUA, caută un răspuns la adevăratul rol al Ivankăi Trump la Casa Albă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite