Președintele Venezuelei, anunțat neașteptat despre Crăciun. Când ar urma să fie sărbătorit

0
Publicat:

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a făcut un anunț neașteptat luni, 2 septembrie, în cadrul celei mai recente apariții TV. Mai exact, liderul de la Caracas a transmis că anul acesta poporul venezuelean va sărbători Crăciunul pe data de 1 octombrie, conform The Guardian. 

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat. FOTO EPA EFE (Arhivă)

„Suntem în septembrie și deja simțim că a venit Crăciunul. Așa că în acest an - ca un mod de a vă aduce un omagiu și de a vă mulțumi - voi decreta ca Crăciunul să fie devansat la 1 octombrie”, a spus Maduro. 

Maduro, care trebuie să facă față unei provocări politice, a promis poporului său un Crăciun al „păcii, fericirii și securității”. 

Totuși, acest lucru poate fi pus la îndoială, ținând cont de nesiguranța și revolta generate de hotărârea sa de a se declara câștigător al alegerilor prezidențiale, care au avut loc în luna iulie, fără a prezenta dovezi.

Din ce în ce mai multe probe indică faptul că Nicolas Maduro a pierdut alegerile în fața contracandidatului său, Edmundo Gonzalez - tocmai de aceea nu a vrut să prezinte rezultatele detaliate ale voturilor exprimate.

Ba mai mult, autoritățile venezuelene au emis luni un mandat de arestare pe numele lui Gonzalez.

 Indiferent de data la care va fi sărbătorit, Crăciunul se anunță a fi o noapte rece pentru membrii de rang înalt ai regimului din ce în ce mai autoritar al lui Maduro.

Agenția Bloomberg a semnalat luni că Statele Unite sunt pe cale să anunțe sancțiuni împotriva a 15 înalți funcționari ai administrației pentru că ar fi împiedicat „organizarea de alegeri prezidențiale libere și corecte”.

Afectați de aceste sancțiuni ar urma să fie ministrul de Externe, Yvan Gil, președintele Curții Supreme, Caryslia Beatriz Rodriguez, și un membru al consiliului electoral, Rosalba Gil Pacheco.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite