Preşedintele sirian a folosit gaz sarin împotriva rebelilor, susţine David Cameron

0
0
Premierul britanic David Cameron FOTO Reuters
Premierul britanic David Cameron FOTO Reuters

Regimul lui Bashar al-Assad a utilizat gaz sarin împotriva rebelilor sirieni, a declarat premierul britanic David Cameron, adăugând că va avea o întâlnire de urgenţă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a discuta despre criza din Siria.

Premierul le-a spus membrilor Parlamentului că există tot mai multe dovezi care atestă faptul că regimul preşedintelui sirian a folosit arme chimice, în cei doi ani de când a început războiul.

El a precizat că va merge în Rusia vineri, pentru a discuta cu preşedintele Putin despre posibilitatea impunerii „tranziţiei politice“ în ţară.

„Există din ce în ce mai multe informaţii convingătoare care arată că regimul sirian a folosit şi continuă să folosească arme chimice, inclusiv gaz sarin“, a explicat premierul, citat de cotidianul britanic „The Telegraph“.

Săptămâna trecută, şi preşedintele american Barack Obama a recunoscut că există posibilitatea ca Assad să fi folosit arme chimice împotriva rebelilor din Siria şi a promis că va analiza situaţia. 

Luni, preşedintele democrat al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senatul american a depus un text menit să autorizeze înarmarea rebelilor sirieni de către Statele Unite, în condiţiile în care americanii nu le-au furnizat până acum acestora decât ajutor neletal. 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite