Preşedintele Indoneziei va vizita Kievul şi Moscova într-o „misiune de menţinere păcii”. Mesajul transmis lui Putin

0
0
Joko Widodo FOTO EPA-EFE
Joko Widodo FOTO EPA-EFE

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, va efectua vizite la Kiev şi la Moscova pentru a pleda, în calitate de lider al ţării care deţine preşedinţia G20, pentru încetarea războiului din Ucraina şi pentru a găsi modalităţi de reluare a exporturilor agricole şi de îngrăşăminte.

Joko Widodo l-a îndemnat pe omologul său rus Vladimir Putin să ordone imediat încetarea focului în Ucraina. De asemenea, preşedintele indonezian a făcut apel către Kiev şi Moscova să se aşeze la masa negocierilor, deoarece războiul are consecinţe catastrofale pentru întreaga lume. În calitate de şef al statului care deţine preşedinţia G20, Widodo se arată preocupat mai ales de riscul unei crize alimentare la nivel mondial în urma blocării cerealelor în porturile ucrainene şi încetării exporturilor de îngrăşăminte ruseşti.

„Războiul trebuie oprit, iar reţelele globale de aprovizionare cu alimente trebuie repornite”, a declarat el înainte de a se alătura, ca invitat, la summitul G7, care a început duminică Castelul Elmau, în sudul Germaniei.

Joko Widodo va deveni primul lider asiatic care vizitează Kievul şi Moscova în urma declanşării războiului de către Putin, pe 24 februarie. Călătoria sa în cele două capitale este descrisă drept o „misiune de menţinere a păcii”.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite