Preşedintele chinez l-a felicitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea ca şef de stat al Turciei

0
Publicat:

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, l-a felicitat luni pe omologul său, Recep Tayyip Erdogan, pentru realegerea ca preşedinte al Turciei.

 Xi Jinping FOTO Profimedia

Liderul de la Beijing a evidenţiat "numeroasele interese comune" cu Turcia ale ţării sale şi s-a declarat "gata să colaboreze cu Erdogan pentru a promova înţelegerea şi sprijinul reciproc" şi pentru a întări "relaţiile de cooperare strategică", scrie Agerpres.

Mao Ning, purtătoare de cuvânt a ministerului chinez de externe, îi trimisese deja un mesaj de felicitarea şefului statului turc, reales duminică, subliniind că China acordă "o mare importanţă relaţiilor cu Turcia". "Încurajăm Turcia să urmeze calea dezvoltării corespunzătoare condiţiilor naţionale şi sperăm că Turcia va continua să facă progrese în dezvoltare sub conducerea preşedintelui Erdogan", a adăugat ea.

Reprezentanta diplomaţiei chineze a remarcat că "în ultimii ani, sub conducerea celor doi şefi de stat, cele două ţări au dezvoltat o cooperare care a dat roade în mai multe domenii, în folosul popoarelor noastre" şi a declarat că "China doreşte să colaboreze cu Turcia pentru a duce pe noi culmi relaţiile noastre de cooperare strategică".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite