Președintele Argentinei a intentat un proces împotriva contracandidatului la președinție Miley din cauza declarațiilor acestuia despre moneda națională

0
Publicat:

Alberto Fernandez a remarcat că după aceste declarații publice, valoarea dolarului pe piața paralelă a crescut în mai puțin de o zi de la 870 la 1.010 pesos.

Alberto Fernandez. Foto: EPA-EFE
Alberto Fernandez. Foto: EPA-EFE

Președintele argentinian Alberto Fernandez a intentat un proces împotriva contracandidatului său la cea mai înaltă funcție guvernamentală, Javier Miley, acuzându-l că a intimidat populația din cauza cuvintelor despre moneda națională, a relatat Agenția Telam miercuri.

Ca o consecință directă și inevitabilă a acestor declarații publice și a fricii care a rezultat, valoarea acestei valute [dolar] pe piața paralelă a crescut în mai puțin de o zi de la 870 de pesos la 1.010 de pesos”, citează agenția declarația șefului statului argentinian.

Anterior, Miley, într-un interviu acordat radio Mitre, a spus că moneda națională a Argentinei nu are valoare și a sfătuit să nu se  păstreze economiile în instrumente financiare denominate în pesos.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în Argentina pe 22 octombrie. Lupta principală se va desfășura între ministrul economiei, Sergio Massa, fostul ministru al Securității Patricia Bullrich, care candidează având ca susținere cea mai mare alianță de opoziție „Împreună pentru schimbare”, și Miley, care conduce Partidul Libertarian. Acesta din urmă a susținut în repetate rânduri dolarizarea economiei argentiniene și lichidarea Băncii Centrale pentru combaterea inflației. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite