Premieră mondială. Ţara care a impus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie de la vârsta de 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Anunţul privind obligativitatea vaccinării populaţiei, începând cu vârsta de 5 ani, a fost făcut chiar de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Ministerul Sănătăţii din Ecuador a anunţat că toate persoanele din această ţară, cu vârsta de peste 5 ani, sunt obligate să se vaccineze.

„În Ecuador vaccinarea a fost declarată obligatorie. Obligaţia se aplică de la vârsta de cinci ani”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă. 

Până în prezent, doar câteva ţări au făcut vaccinarea obligatorie pentru adulţi. Două state cu regim autoritar din Asia Centrală, Tadjikistan şi Turkmenistan, au decretat acest lucru în iulie. În Indonezia, vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie din februarie 2021 sub sancţiune, dar numai 35% dintre indonezieni erau vaccinaţi la 1 decembrie, arată Digi24.

Ministerul Sănătăţii din Ecuador a explicat faptul că decizia luată este constituţională deoarece Legea sănătăţii precizează că puterea executivă poate „declara vaccinarea obligatorie împotriva anumitor boli, în termenii şi condiţiile pe care realitatea epidemiologică naţională şi locală le impune”.

Vaccinarea nu va fi, însă, obligatorie pentru persoanele cu contraindicaţii medicale dovedite.

Până în prezent, 69% din cei 17,7 milioane de ecuadorieni s-au vaccinat complet. Aproximativ 900.000 de persoane au primit a treia doză de rapel.

Vă recomandăm şi: 

Assange a depus o cerere pentru a contesta decizia din dosarul de extrădare de la Curtea Supremă

Preşedintele Ecuadorului a decretat stare excepţională din cauza violenţelor legate de traficul de droguri. În ultimele luni au fost consemnate 1.427 de crime

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite