Poliţia din Japonia vânează o maimuţă  care a atacat 10 persoane, inclusiv copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maimuţă sălbatică a îngrozit districtul Ogori din Japonia FOTO news.ro
O maimuţă sălbatică a îngrozit districtul Ogori din Japonia FOTO news.ro

Poliţia din Japonia caută o maimuţă sălbatică care a atacat 10 persoane în decurs de două săptămâni, printre care şi copii, relatează The Guardian.

Atacurile au început pe 8 iulie în districtul Ogori din prefectura Yamaguchi, în sud-vestul ţării. În cel mai grav incident, maimuţa a zgâriat grav un copil după ce a invadat locuinţa familiei.

”Dădeam cu aspiratorul când mi-am auzit copilul plângând, aşa că m-am întors şi am văzut că maimuţa o apucase de picioare în timp ce se juca pe podea. Părea că încerca să o tragă afară”, a declarat mama bebeluşului presei locale.

Weekendul trecut, maimuţa a deschis uşa de sticlă a unui apartament de la primul etaj şi a zgâriat piciorul unei fetiţe de patru ani, lăsând-o cu răni uşoare, înainte de a ataca alte persoane din apropiere, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

Maimuţa, despre care se spune că are 40-50 cm înălţime, a invadat şi o clasă dintr-o grădiniţă locală şi a zgâriat o fetiţă de patru ani.

Poliţia locală este în alertă maximă. Autorităţile au întins capcane pentru animal şi i-au avertizat pe locuitori să nu lase ferestrele deschise. Primăria locală a distribuit fluturaşi prin atenţionează localnicii să fie precauţi, dar marţi, animalul era încă în libertate.

În luna mai au fost observate aproximativ 40 de maimuţe în zonă, a relatat agenţia de presă NHK.

Animale sălbatice, rătăcite în zone populate

În ultimii ani, în toată ţara au fost văzuţi urşi şi porci mistreţi şi chiar au fost înregistrate atacuri. Doi porci mistreţi au rănit şase persoane într-un parc de la Hiroshima înainte de a fi împuşcate.

Aceste incidente sunt cauzate de lipsa ghindelor din habitatul natural al animalelor, fiind nevoite să rătăcească în zone populate în căutarea hranei.

În zonele rurale depopulate, degradarea terenurilor agricole abandonate care formau cândva o graniţă naturală între habitatul lor şi zonele populate este, de asemenea, un factor.

Numai în cea mai nordică insulă Hokkaido, aproximativ 2.197 de urşi au fost observaţi anul trecut, în creştere cu 381 faţă de anul precedent. În 2020, un urs negru a petrecut mai mult de 12 ore într-un centru comercial din prefectura Ishikawa înainte să fie împuşcat mortal de un vânător local.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine sunt spionii Moscovei la Bruxelles? Profilurile celor 19 aşa-zişi diplomaţi ruşi expulzaţi recent din Belgia

Strategia în trei acte prin care Vladimir Putin crede că va câştiga în Ucraina

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite