Pentagonul a comentat posibilul transfer al unui grup de pușcași marini în Haiti

0
Publicat:

Departamentul Apărării al SUA a precizat că nu a luat încă nicio decizie în această problemă.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Statele Unite nu au luat încă nicio decizie cu privire la trimiterea de pușcași marini în Haiti, arată surse de la Pentagon.

Explorăm în prezent opțiuni pentru a asigura siguranța personalului ambasadei noastre din Haiti. Încă nu au fost luate decizii finale”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, comentând informațiile apărute în presă că Washingtonul ia în considerare posibilitatea transferului în această țară a unui grup de elită de pușcași marini pe fondul înrăutățirii situației de securitate.

Situația de securitate și umanitară s-a deteriorat în Haiti după asasinarea în 2021 a președintelui Jovenel Moïse și a unui cutremur care a ucis peste 2.200 de oameni în luna august a aceluiași an. Potrivit postului Telesur TV, bandele controlează peste 80% din teritoriul capitalei și se consolidează în alte regiuni ale țării. Mai devreme s-a aflat despre planurile unor grupuri criminale de a înlătura guvernul lui Henri cu forța.

La 1 martie, Kenya și Haiti au semnat un acord prin care Nairobi va trimite o forță de menținere a păcii de 1.000 de ofițeri de poliție pe teritoriul haitian pentru a combate criminalitatea. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite