Peg Perego retrage 220.000 de cărucioare pentru copii după decesul unui bebeluş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala americană a fabricantului italian de articole pentru copii Peg Perego a retras marţi în Statele Unite 220.000 de cărucioare pentru copii care prezintă riscuri de strangulare, la mai mulţi ani după decesul unui bebeluş, a anunţat agenţia pentru siguranţa consumatorilor, citată de AFP.

Agenţia federală (CPSC) le-a cerut consumatorilor să "înceteze să mai folosească produsele rechemate şi să contacteze compania pentru o reparare fără plată". "Consumatorii nu trebuie să vândă sau să cumpere aceste cărucioare până când ele nu vor fi reparate" conform noilor norme puse în aplicare în 2008, a amintit CPSC.

Un cărucior Peg Perego a provocat în 2004 decesul prin strangulare al unui "sugar de şase luni (...) în California, căruia i s-a blocat capul între scaun şi măsuţa căruciorului Peg Perego", precizează comunicatul CPSC. Un alt bebeluş în vârstă de şapte luni a fost pe punctul de a avea aceeaşi soartă în 2006, la New York, potrivit documentului.

"Este posibil ca (bebeluşul) să fie blocat sau strangulat (în aceste cărucioare), mai ales în cazul copiilor cu vârste mai mici de 12 luni, atunci când nu sunt folosite centurile de siguranţă", detaliază CPSC.

"Un copil poate aluneca între măsuţa şi scaunul căruciorului, iar capul sau gâtul îi pot fi blocate în acest fel", existând riscul strangulării, explică agenţia.

Decizia de retragere se referă la două modele mai vechi ale cărucioarelor Peg Perego, "Venezia" şi "Pliko-P3", fabricate în Italia în ianuarie 2004 - septembrie 2007 şi vândute în Statele Unite în perioada ianuarie 2004 - septembrie 2010 în special în magazinele Babies R Us şi Buy Buy Baby.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite