Patru observatori filipinezi ai ONU, răpiţi de rebelii sirieni, au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rebelii sirieni au eliberat observatorii ONU
Rebelii sirieni au eliberat observatorii ONU

Patru filipinezi observatori în cadrul ONU au fost eliberaţi duminică, la cinci zile după ce au fost răpiţi de un grup de rebeli înarmaţi care supravegheau o zonă între graniţa cu Siria şi Înălţimile Golan, regiune ocupată de Israel.

Cei patru activişti pentru pace din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite sunt în siguranţă şi se află în prezent alături de comandantul trupelor responsabile în zona Înălţimilor Golan, potrivit declaraţiei unui purtător de cuvânt al armatei americane.

Deocamdată oficialii nu au dat informaţii despre starea de sănătate a activiştilor. Aceştia urmează să se reîntoarcă într-o tabără din oraşul sirian Ziouani unde vor putea primi îngrijiri din partea medicilor.

În luna martie au mai fost răpiţi 22 de observatori pentru pace, care au fost reţinuţi patru zile de rebeli. Naţiunile Unite au cerut la acea vreme Siriei şi trupelor rebele să respecte imparţialitatea trupelor ONU. Tensiunile din regiune au fost accentuate în ultima perioadă de atacurile Israelului asupra Siriei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite