Pasagerii croazierei de coşmar au debarcat îmbrăcaţi în halate de baie şi au sărutat pământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii au fost uşuraţi să păşească din nou pe uscat, joi seară, odată cu debarcarea vasului.
Pasagerii au fost uşuraţi să păşească din nou pe uscat, joi seară, odată cu debarcarea vasului.

Pasagerii care au fost blocaţi timp de aproape cinci zile pe un vas de croazieră în derivă în Golful Mexiului, au debarcat joi seara în portul Mobile din Alabama şi s-au îndreptat vineri spre case, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Cei peste 3.000 de pasageri au avut nevoie de mai multe ore pentru a coborî de pe nava de croazieră după ce aceasta a sosit în port, joi seara. De fericire, unii dintre călători au sărutat pământul în semn de bucurie, în timp ce restul oamenilor au făcut primii paşi pe uscat îmbrăcaţi în halate albe oferite de personalul navei pentru a se proteja de vântul rece al nopţii. Aici îi aştepta şi directorul executiv al liniei de croazieră „Carnival”, Gerry Cahill, care le-a cerut scuze pasagerilor pentru cele întâmplate. Pasagerii au lansat critici dure la adresa companiei, însă au lăudat eforturile personalului de pe vas din timpul situaţiei de criză. Încercaţi să vă imaginaţi mizeria. A fost inuman. Îngrijitorii...au curăţat totul”, a declarat Combos, unul dintre turişti.

Cahill a asigurat că turiştilor le vor fi rambursate cheltuielile călătoriei, la care se adăugă transportul, un credit pentru o viitoare călătorie şi o plată suplimentară de câte 500 de dolari pentru fiecare persoană.

Autorităţile au folosit aproximativ 100 de autobuze pentru a asigura transportul pasagerilor către locuinţele lor.

Scuzele nu ajută

Săptămâna trecută, nava urma traseul de reîntoarcere către Galvestone, după ce a părăsit Mexicul, în ce-a de-a treia zi din totalul celor patru, când în camera motoarelor a izbucnit un incendiu care a întrerupt alimentarea cu electricitate şi reţeaua sanitară aproape complet.

Pasagerii au descris un miros de nesuportat în anumite părţi ale navei şi au povestit despre toaletele nefuncţionale care au refulat, inundarea cu dejecţii a camerelor, lipsa ventilaţiei care a dus la căldura exagerată, mirosul înecăcios de fum care i-a forţat să doarmă pe punţile inferioare să se mute la un alt nivel din totalul celor 14 etaje ale navei „Carnival Triumph”.

Întreaga întâmplare este un alt exemplu negativ pentru imaginea Carnival Corp, cea mai mare companie de croazieră din lume. Anul trecut, linia de croazieră de lux „costa Concordia” a eşuat în largul coastei Italiei. 32 de persoane şi-au pierdut viaţa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite