Parlamentarul britanic care şi-a atacat patru colegi a demisionat din Partidul Laburist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul britanic Eric Joyce a demisionat din Partidul Laburist după ce a recunoscut că şi-a atacat patru colegi la un bar al Camerei Comunelor, în timp ce se afla în stare de ebrietate, relatează Sky News.

Într-o declaraţie adresată Camerei Comunelor, parlamentarul de Falkirk a informat că i-a prezentat demisia sa liderului laburist, Ed Miliband.

Politicianul fusese deja suspendat din partid după ce a fost pus sub acuzare pentru atacul de la Strangers Bar, din 22 februarie.

Surse laburiste afirmaseră că acesta urma să fie dat afară din partid, după ce, vineri, a recunoscut acuzaţiile de agresiune în cursul unei audieri la tribunal, notează Mediafax.

În Camera Comunelor, Joyce a recunoscut că a avut un comportament care a coborât mult „sub ceea ce se pretinde unui membru al acestei Camere sau oricui altcuiva".

El a prezentat scuze Camerei Comunelor şi victimelor sale în particular, precum şi ofiţerilor de poliţie care au fost chemaţi la locul incidentului.

Joyce, în vârstă de 51 de ani, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lire sterline (circa 3.500 de euro) şi va trebui, de asemenea, să le plătească victimelor sale câte 350 de lire (418 euro).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite