Papa Francisc îndeamnă la lupta împotriva drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc se află într-o vizită mai ungă în Brazilia
Papa Francisc se află într-o vizită mai ungă în Brazilia

Papa Francisc a criticat dur planurile de legalizare a drogurile în America Latină, în discursul său de la inaugurarea unei clinici pentru dependenţii de narcotice din Rio de Janeiro.

Suveranul Pontif a îndemnat să se identifice şi să fie distruse rădăcinile abuzului de droguri, în cea de-a treia zi a sa în Brazilia.

Uruguay este aproape de finalizarea unei legislaţii care va permite comercializarea legală de marijuana, în timp ce alte state din America de Sud urmează un drum similar.

Inainte de inaugurarea clinicii, liderul argentinian al Bisericii Catolice a celebrat prima sa slujbă, la altarul Maicii Aparecida, din Sao Paolo. El i-a avertizat pe miile de credincioşi adunaţi să îl asculte, despre pericolul tot mai mare ai „idolilor trecători“ reprezentaţi de bani, putere şi plăcere.

Întors în Rio de Janeiro cu o cursă special, Papa Francisc a îmbrăţisat mai mulţi foşti dependenţi de droguri şi le-a ascultat poveştile.

„Câţi traficanţi de moarte există care urmează numai logica puterii şi a banilor cu orice preţ! Această năpastă a traficului de droguri, care favorizează violenţe şi plantează sămânţa suferinţei şi a morţii, necesită un act de curaj din partea întregii societăţi!“ a declarat Papa Francisc.

Liderii din Columbia, Bolivia, Ecuador, dar şi alte statele americane, discută tot mai des în ultima vreme despre relaxarea politicilor care vizează drogurile. În Uruguay, un proiect care legalizează comercializarea marijuanei va fi supus votului în Congres, săptămâna viitoare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite