Papa Francisc a părăsit Mongolia, după ce a îndemnat la dialog între religii pentru a rezolva problemele omenirii

0
Publicat:

Papa Francisc şi-a încheiat luni vizita apostolică în Mongolia, unde a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii catolice locale şi ai altor confesiuni în cadrul cărora suveranul pontif a îndemnat la armonie între religii.

Papa Francisc, în timpul vizitei în Mongolia Foto Profimedia
Papa Francisc, în timpul vizitei în Mongolia Foto Profimedia

Liderul spiritual al Bisericii Catolice a părăsit ţara asiatică şi se îndreaptă spre Roma, după o ceremonie oficială de rămas bun, organizată pe Aeroportul Ginghis Han din Ulan Bator.

Cu câteva ore înaintea plecării sale, suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a participat la inaugurarea unui centru social în capitala Mongoliei şi s-a întâlnit cu angajaţi ai organizaţiei religioase de ajutorare Caritas.

Comunitatea catolică din Mongolia, a doua ţară ca mărime din lume care nu are ieşire la mare, este compusă din aproximativ 1.500 de credincioşi.

Duminică, papa Francisc a oficiat o liturghie pentru 2.000 de persoane la Steppe Arena din Ulan Bator. Alături de mongoli catolici, la acea slujbă au asistat şi pelerini veniţi din China şi din alte ţări ale Asiei.

Francisc a devenit primul papă din istorie care a întreprins o vizită în această ţară situată între Rusia şi China, care are o populaţie de 3,4 milioane de locuitori. Budismul este cea mai răspândită religie în Mongolia.

Unul dintre obiectivele principale ale vizitei sale a fost acela de a consolida micuţa comunitate catolică din Mongolia şi de a promova dialogul între religii.

Duminică, papa Francisc a îndemnat la armonie între religii în cadrul unei întâlniri interconfesionale şi a declarat în faţa celor prezenţi că adevăratul rol al religiei este să aducă armonie într-o lume sfâşiată de neînţelegeri şi discordie.

În timpul vizitei sale, liderul de la Vatican a făcut şi câteva declaraţii despre puternicul vecin sudic al Mongoliei, China, o ţară acuzată în repetate rânduri de îngrădirea libertăţilor religioase şi reprimarea minorităţilor.

Avionul suveranului pontif urmează să aterizeze la Roma în jurul orei locale 17:20 (15:20), iar papa Francisc se va întoarce apoi la Vatican.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite