Panouri publicitare ieşite din comun în Israel, înainte de alegeri: Netanyahu şi alţi politicieni fac un gest obscen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Mai multe panouri publicitare care prezintă imagini cu politicieni importanţi, modificate în aşa fel încât să pară că aceştia le arată degetul mijlociu trecătorilor, au apărut în Israel în ultimele zile, informează Jerusalem Post.

„De data aceasta, nu mai votaţi politicienii care vă oferă un deget în schimb,” este traducerea aproximativă a mesajului de pe panou. Textul original profită de faptul că „a vota” şi „a arăta cu degetul” sunt acelaşi cuvânt în ebraică.

Printre politicienii care sunt ilustraţi făcând gestul obscen se numără premierul Benjamin Netanyahu, liderii coaliţiei Albastru şi Alb Benny Ganz şi Yair Lapid şi liderii Noii Drepte Ayelet Shaked şi Naftali Bennett.

Partidul care se află în spatele panourilor este Yashar-care înseamnă „direct”, printre altele-şi acesta doreşte ca cetăţenii să poată prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil, pentru a influenţa deciziile zilnice ale reprezentanţilor lor.

Partidul a ridicat 400 de postere, cele mai multe în partea centrală a ţării, inclusiv pe aglomerata autostradă Ayalon şi la intersecţiile Glilot din şi din apropiere de Tel Aviv.

Campania „degetului mijlociu” face valuri în toată ţara,” a declarat o purtătoare de cuvânt a Yashar. „Publicul reacţionează, pentru că ştim cu toţii că acesta este adevărul. Politicienilor nu le pasă de noi... Mulţi dintre noi nu avem pe cine să votăm”.

Purtătoarea de cuvânt a făcut apel la public să descarce aplicaţia şi să influenţeze campania.

„Acesta este modul în care un partid căruia îi pasă de publicul votant se comportă,” a mai spus ea.

Partidul nu a trecut de pragul electoral de 3,25 la sută şi nici măcar nu s-a apropiat de această cifră în vreun sondaj.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite