Pandemia COVID-19. Autorităţile israeliene pregătesc măşti sanitare personalizate pentru cei care nu vor să renunţe la bărbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evrei ultraortodocşi FOTO EPA-EFE
Evrei ultraortodocşi FOTO EPA-EFE

Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor dispune de-acum înainte de opţiunea folosirii unor măşti sanitare realizate pe comandă, pentru a se proteja astfel de noul coronavirus în loc să fie nevoiţi să se bărbierească, a anunţat luni un oficial guvernamental.

În contextul pandemiei de coronavirus, autorităţile israeliene recomandă acoperirea gurii şi a nasului în spaţiile publice.

Având în vedere că mulţi dintre credincioşii evrei şi musulmani din Israel poartă barbă, această chestiune a ridicat întrebări în rândul societăţii israeliene.

Potrivit lui Itamar Grotto, adjunctul directorului general de la Ministerul Sănătăţii, aceştia vor dispune de-acum înainte de opţiunea folosirii unor măşti sanitare realizate pe comandă.

Am creat o certificare industrială pentru măşti, ceea ce înseamnă că peste câteva zile vor apărea pe piaţă măşti sanitare cu mărimi diferite”, a anunţat oficialul israelian pentru Army Radio. „Aşadar, cei care poartă barbă vor putea să folosească măştile care li se potrivesc”, a adăugat el, citat de Reuters.

Pe de altă parte, rabinului-şef al Israelului intenţionează să emită un decret care să permită evreilor credincioşi să îşi radă bărbile, dacă Ministerul Sănătăţii va considera necesar acest lucru, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Întrebat în legătură cu acest decret, Itamar Grotto a precizat că obţinerea unei dispense din partea rabinului-şef cu privire la îndepărtarea părului facial „nu se află în acest moment pe agenda de lucru” a Ministerului Sănătăţii, transmite Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite