Pagube la Consulatul Chinei din Odesa în urma unui atac rusesc. Moscova, nevoită să ofere explicații Beijingului

0
Publicat:

Moscova a dat explicaţii vineri Beijingului în legătură cu daunele produse la Consulatul General al Chinei la Odesa în urma unui atac rusesc, efectuat cu o zi înainte asupra infrastructurii acestui oraş-port din sudul Ucrainei.

Consulatul Chinei la Odesa FOTO obozrevatel.com
Consulatul Chinei la Odesa FOTO obozrevatel.com

„În ceea ce privește informaţiile despre pagubele provocate Consulatului General al Chinei la Odesa în 20 iulie, Ministerul de Externe al Rusiei a oferit Ambasadei Chinei la Moscova explicaţiile necesare cu privire la desfăşurarea operaţiunii militare speciale” în Ucraina, a anunțat diplomaţia rusă într-un comunicat.

MAE rus susține totodată că „toate canalele de comunicare funcţionează fără probleme” între Rusia şi China şi că s-a convenit „continuarea unei cooperări strânse între Moscova şi Beijing”.

Armata rusă vizează de patru zile încoace infrastructura portuară a Ucrainei, mai ales cea din Ucraina, precum şi clădiri administrative şi rezidenţiale.

Moscova susține că are în vizor obiective de producţie şi depozitare a dronelor navale ca „represalii” la atacul de luni - atribuit Kievului - asupra podului de peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea de sudul Rusiei.

Ministerul chinez de Externe a precizat vineri că „nu s-au înregistrat victime” în urma „exploziilor” din apropierea consulatului său de la Odesa, care „a fost evacuat cu mult timp în urmă”, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit presei ucrainene, geamurile consulatului chinez s-au spart din cauza undei de şoc a exploziilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite