ONU: Peste 1,4 milioane de imigranţi vor ajunge în Europa până la sfârşitul anului viitor

0
0
Ambarcaţiune cu imigranţi la bord în largul Insulei Lesbos FOTO AFP
Ambarcaţiune cu imigranţi la bord în largul Insulei Lesbos FOTO AFP

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) afirmă, în ultimul raport publicat joi, că numărul total al imigranţilor sosiţi în acest an în Europa se va ridica la 700.000 şi va fi depăşit în 2016, relatează AFP online. Astfel, numărul imigranţilor ajunşi în Europa după traversarea Mării Mediterane în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016 este estimat la peste 1,4 milioane.

Într-un raport în care face apel la suplimentarea bugetului destinat gestionării crizei imigranţilor, UNHCR afirmă că „până la 700.000 de persoane vor căuta securitate şi protecţie internaţională în Europa în 2015“.

„Este posibil să existe un număr mai mare de sosiri în 2016“, adaugă agenţia ONU, precizând totuşi că mizează „pentru moment pe date similare celor din 2015“. Astfel, numărul imigranţilor ajunşi în Europa în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016 este estimat la peste 1,4 milioane.

Iniţial, UNHCR anunţa că 350.000 de imigranţi vor sosi în acest în Europa. Ţinând cont de dublarea estimării şi de faptul că 520.957 de persoane au traversat deja în acest an Marea Mediterană pentru a se refugia în Europa, agenţia ONU a solicitat suplimentarea cu 70 de milioane de euro a bugetului destinat gestionării crizei imigranţilor.

UNHCR şi-a fixat trei obiective, şi anume să salveze vieţi şi să răspundă la nevoile umanitare în punctele de tranzit, să sporească sistemele de protecţie prin creşterea capacităţilor în Cornul Africii, Africa de Nord şi Europa şi să contribuie la consolidarea condiţiilor de securitate şi la găsirea de soluţii în regiunile în care imigranţii încep să se simtă în siguranţă.

UNHCR încearcă astfel să amelioreze capacităţile de găzduire a imigranţilor în primele ţări în care aceştia ajung după ce fug din ţara de origine.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite