O porţiune din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit după un cutremur cu magnitudinea de aproape 7 pe scara Richter, în nord-vestul Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marele Zid Chinezesc/Imagine de arhivă FOTO Shutterstock
Marele Zid Chinezesc/Imagine de arhivă FOTO Shutterstock

O porţiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul ţării, a transmis cotidianului local Global Times, citat de EFE.

Porţiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului. Această porţiune datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare, potrivit Agerpres. 

Cutremurul care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populaţie dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puţin populate ale ţării.

Seismul nu a provocat daune materiale importante şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite