O patrulă formată din luptători kurzi şi americani a fost aruncată în aer de o mină în estul Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mai mulţi luptători din formaţiunile kurde ale Forţelor Democratice Siriene (SDS) au fost răniţi când autovehicolul în care se aflau a lovit o mină, marţi, într-un sat situat la graniţa provinciilor Hasakah şi Deir ez-Zor. Acest lucru a fost raportat de agenţia SANA , citând martori oculari.

Un dispozitiv exploziv a fost instalat de terorişti pe marginea drumului de-a lungul căruia se deplasa o patrulă comună de luptători kurzi şi trupe americane staţionate în estul Siriei. Nu a existat niciun atac armat asupra patrulei după explozie.

Potrivit canalului de televiziune Al Mayadeen, soldaţii americani au fost de asemenea răniţi, numărul acestora nefiind precizat. Nu au existat comentarii ale coaliţiei occidentale condusă de Statele Unite. Patrulele americane din Hasakah şi Deir ez-Zor, unde sunt situate nouă baze militare americane, sunt de obicei însoţite de luptători SDF.

Pe 7 martie, o tabără militară americană din apropierea câmpului petrolier Omar din provincia Deir ez-Zor a fost atacată. Nu s-au oferit informaţii despre eventualele pierderi şi daune materiale. Forţele americane din estul Siriei au fost bombardate de cel puţin cinci ori de la începutul lunii ianuarie.

Câteva sute de militari americani asistă unităţile SDF în lupta împotriva bandelor de terorişti activate din gruparea Stat Islamic

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite