O femeie s-a trezit cu 10,5 milioane de dolari în cont în loc de 100. Ce-a făcut cu banii până a fost descoperită greșeala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă cunoscută de criptomonede a transferat din greșeală circa 10,5 milioane de dolari în contul unei femei din Australia, eroarea fiind depistată după 7 luni, relatează Herald Sun.

O femeie a primit în cont 10,5 milioane de dolari în loc de 100. Foto: Shutterstock (Arhivă)
O femeie a primit în cont 10,5 milioane de dolari în loc de 100. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Compania Crypto.com a dat-o în judecată pe Thevamanogari Manivel și pe sora ei, Thilagavathy Gangadory, după ce a sesizat greșeala, conform Herald Sun. 

Eroarea a avut loc în luna mai a anului trecut când compania a încercat să-i transfere lui Manivel suma de 100 de dolari. Din greșeală, în secțiunea de plată a transferului a fost introdus un număr de cont, astfel că femeii i-a fost trimisă suma de 10.474.143 dolari. Paguba a fost descoperită cu prilejul unui audit al companiei, desfășurat la sfârșitul anului trecut.

Atunci, firma a încercat să-și recupereze banii, însă a realizat că o parte semnificativă din sumă, 1,35 milioane de dolari, fusese cheltuită pentru o casă de lux cu cinci dormitoare, restul banilor fiind transferați în alte conturi. 

Imobilul situat într-un cartier mărginaș al orașului Melbourne, Craigieburn, care dispune de patru băi, o sală de sport și un cinematograf, a fost achiziționat pe 3 februarie. 

La patru zile distanță, Crypto.com a elaborat un ordin de blocare a contului bancar al acesteia, însă banii fuseseră transferați pe numele altor persoane, în timp ce casa fusese trecută pe numele surorii acesteia, Thilagavathy Gangadory, din Malaezia, înainte ca Crypto.com să poată primi un ordin de sechestru, în luna martie. 

Apoi, compania a dat-o în judecată pe Thilagavathy Gangadory pentru a obține banii cheltuiți pe imobil, plus 10% dobândă. 

Acestea nu s-au prezentat la termenele stabilite de judecător, pe motiv că sunt în căutarea unui apărător legal. 

Judecătorul James Dudley Elliott a dispus ca proprietara casei să restituie către Crypto.com 1,35 milioane de dolari și o dobândă de 27.369 de dolari. Legat de suma rămasă, situația este pentru moment neclară, fiindcă procesul este în curs. 

Avocații companiei nu au dorit să comenteze cazul pentru presa din Australia, menționând că este vorba de un proces în plină desfășurare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite