O confuzie de identitate de infarct: în graba ultimelor zile, administraţia Trump a impus din greşeală sancţiuni asupra unui restaurant din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump / FOTO Getty Images
Donald Trump / FOTO Getty Images

Una dintre ultimele acţiuni pe scena internaţională ale administraţiei Trump şi-a găsit o victimă improbabilă: patronul cu un nume nepotrivit al unui restaurant din Verona.

Pe 19 ianuarie, cu doar o zi înainte ca Donald Trump să părăsească Biroul Oval, administraţia sa era ocupată cu luarea ultimelor măsuri pe scena internaţională. Printre acestea s-a numărat şi impunerea de noi sancţiuni asupra regimului Maduro din Venezuela, un efort susţinut început încă din 2019. 

Ţinta avută în vedere de departamentul american al Trezoreriei era Alessandro Bazzoni, un individ acuzat că are legături cu o reţea care încerca să ocolească sancţiunile americane impuse sectorului petrolier din Venezuala, notează Reuters.

Ţinta atinsă a fost, însă, alta. În graba din ultimele zile a oficialilor din administraţia Trump, sancţiunile au fost impuse şi asupra proprietăţilor unui alt Alessandro Bazzoni, patronul unui restaurant din Verona, Italia.

La mai bine de două luni de la acel moment, administraţia Biden a corectat  greşeala, iar patronul restaurantului din Verona poate răsfula în sfârşit uşurat că nu se mai află pe lista de sancţiuni a principalei puteri militare a lumii.

„A fost o greşeală. N-ar trebui să mă mai implic în asta. Din fericire au rezolvat totul în câteva luni”, a declarat patronul restaurantului sancţionat pentru Reuters.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite