Noul coronavirus rămâne un pericol. OMS menține nivelul maxim de alertă pentru COVID-19

0
Publicat:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis luni să menţină nivelul maxim de alertă cu privire la pandemia de COVID-19. Noul coronavirus prezintă un risc, în continuare, pentru oameni.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a urmat recomandările Comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la COVID-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus anunţase deja că, în opinia sa, este prematură ridicarea celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia de COVID-19. Pandemia se află probabil într-un "punct de tranziţie" şi are în continuare nevoie de o gestionare atentă pentru "atenuarea potenţialelor consecinţe negative", a precizat OMS într-un comunicat.

Peste 6,8 milioane de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea, în urmă cu trei ani, a pandemiei de COVID-19, care a afectat toate ţările de pe glob, devastând comunităţi şi economii.

Cu toate acestea, apariţia vaccinurilor şi a tratamentelor a schimbat considerabil cursul pandemiei din 2020, directorul general al OMS declarând că speră la ridicarea urgenţei de sănătate publică în acest an, în condiţiile în care accesul la instrumente eficiente împotriva virusului poate fi îmbunătăţit la nivel global. 

Ministerul Sănătăţii informează luni că, în perioada 23-29 ianuarie, au fost înregistrate în România 2.358 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, 647 dintre cazurile înregistrate în ultima săptămână au fost la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 202 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.325.006 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, incidenţa înregistrată la 14 zile fiind de 0,21.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite