Noua Zeelandă: Suspectul din atacul la cele două moschei, soldat cu moartea a 50 de persoane, pus sub acuzare pentru crimă. Ce semn a făcut în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brenton Harrison Tarrant, un australian în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat de crimă după atacul său armat asupra a două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, soldat cu moartea a 50 de persoane, scrie The Guardian.

Tarrant a apărut la tribunalul din Christchurch sâmbătă dimineaţa. El este acuzat că a ucis un bărbat, al cărui nume nu a fost identificat de judecătorul Paul Kellar. Nu a fost depusă o cerere pentru eliberare pe cauţiune. Tarrant va rămâne în detenţie în Christchurch până pe 5 aprilie.

El a apărut la tribunal îmbrăcat în haine de închisoare, legat cu cătuşe şi fără încălţăminte. Tarrant nu a vorbit însă a părut să afişeze un semn al rasismului cu mâinile.

După ce Tarrant a părăsit tribunalul, judecătorul a comunicat că „deşi există un singur cap de acuzare acum, este rezonabil să presupunem că vor mai exista altele”.

Mai devreme, comisarul Mike Bush a declarat că Tarrant a fost acuzat de o singură crimă, însă altele vor urma.

„Vreau să asigur pe toţi neozeelandezii că facem tot ce putem pentru a răspunde la acest atac şi punem la dispoziţie toate resursele disponibile în comunităţile din Noua Zeelandă”, a afirmat Bush.

Tarrant, care a crescut în oraşul australian Grafton din statul New South Wales, locuia în oraşul Dunedin, situat la 360 de kilometri de Christchurch.

Poliţia din Noua Zeelandă a închis tribunalul pentru public, însă presa a avut acces.

Poliţia din Australia investighează legăturile lui Tarrant în Grafton.

„Pot spune că nu era cunoscut autorităţilor de aici”, a afirmat comisarul adjunct Mick Willing.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite