Facebook a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri ce au legătură cu atacul din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă
Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă

Facebook Inc. a anunţat, sâmbătă seara târziu, pe Twitter, că a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri, la nivel mondial, care au legătură cu atacul de la moscheea din Noua Zeelandă, în primele 24 de ore de la atac, transmite Reuters.

 „În primele 24 de ore, am eliminat 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului, la nivel global, dintre care peste 1,2 milioane au fost blocate la încărcare ...”, au scris reprezentanţii Facebook, într-un tweet, sâmbăta târziu.

Compania a mai precizat că a eliminat inclusiv toate versiunile editate ale videoclipurilor, din respect pentru persoanele afectate de aceste filmări şi ca urmare a preocupărilor exprimate de autorităţile locale.

Numărul de morţi după atacul de vineri de la cele două moschei din Noua Zeelandă a crescut la 50 de persoane.

 Atacatorul a transmis live atacurile pe Facebook, timp de 17 minute, folosind o aplicaţie destinată fanilor de sporturi extreme, iar copiile au fost distribuite de utilizatorii reţelei sociale încă multe ore după atac.

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a indicat duminică faptul că aşteaptă explicaţii din partea Facebook şi a altor reţele de socializare online cu privire la difuzarea în direct a imaginilor de la atacurile comise vineri în două moschei din oraşul Christchurch şi soldate cu 50 de morţi, transmit AFP şi Reuters.

Extremistul australian Brenton Tarrant (28 de ani) a filmat şi a difuzat în direct pe Facebook masacrul, într-un video în care el apare trăgând asupra celor aflaţi în moschei şi persoanelor care încercau să fugă.

Susţinând că există ''întrebări care necesită răspunsuri'' din partea giganţilor internetului, Ardern a precizat că a luat legătura cu directorul de operaţiuni al Facebook, Sheryl Sandberg, care a ''recunoscut ceea ce s-a petrecut în Noua Zeelandă''.

Într-un comunicat, Mia Garlick, responsabilă a Facebook în Noua Zeelandă, a promis duminică să lucreze ''24 de ore din 24 pentru a retrage conţinuturile care încalcă'' regulile.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite