Nouă pompieri brazilieni au murit în timpul unui exerciţiu efectuat într-o peşteră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Un antrenament al pompierilor civili s-a transformat într-o tragedie, în Brazilia. Nouă salvatori au murit într-o peşteră.

Nouă pompieri brazilieni au murit în timpul unui antrenament la peştera Duas Bocas din Altinopolis, situată la aproximativ 300 de kilometrinord de Sao Paolo, relatează DW.

La exerciţiul desfăşurat duminică, 31 octombrie, au participat 27 de pompieri civili. Nouă dintre ei au murit după ce peretele peşterii s-a prăbuşit peste ei.

20 de autospeciale şi 75 de pompieri participă la operaţiunile de salvare care sunt îngreunate de ploi.  La Spitalul de Misericordia din Altinopolis au fost internaţi cinci supravieţuitori.

Municipalitatea din Altinopolis susţine că nu a fost informată despre desfăşurarea acestui exerciţiu. Peştera în care s-a produs accidentul se află la Ferma Rancho 65, dintr-o zonă rurală a oraşului, un centru de ecoturism cu peşteri şi cascade.

Cursul de formare a fost condus de către şcoala Real Life. Primarul oraşului Altinopolis, José Roberto Ferracin Marques, a declarat că nimeni din municipalitatea locală nu a fost informat.

Citeşte şi: 

Peste 20 de persoane ucise într-o operaţiune a poliţiei împotriva crimei organizate, în Brazilia

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro e acuzat de „crime împotriva umanităţii“ pentru felul în care a gestionat pandemia

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite