Nelson Mandela se află în „stare vegetativă permanentă”. Unde vrea să fie îngropat liderul anti-apartheidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela este „într-o stare vegetativă permamentă”, iar medicii recomandă deconectarea de la aparatele care îl menţin în viaţă. Între timp, scandalurile din familia Mandela continuă, iar nepotul său, Mandla, spune că bunicul său vrea să fie îngropat în Qunu, iar rudele sale au creat un întreg scandal doar de dragul banilor.

„Nelson Mandela se află într-o stare vegetativă permanentă şi sub asistenţă respiratorie pentru a supravieţui. Anticiparea unui posibil deces se bazează pe motive adevărate şi serioase'”, indică documentul din 26 iunie prezentat săptămâna trecută de familia acestuia la tribunalul din Mthatha în litigiul privind transferul drepturilor de proprietate asupra unor morminte.

„Starea sănătăţii lui Nelson Mandela s-a agravat şi medicii au recomandat familiei Mandela să decidă deconectarea de la aparatul care îl menţine artificial în viaţă. Decât să-i prelungească suferinţa, familia Mandela are în vedere această opţiune ca fiind foarte probabilă”, se mai arată în document.

Până în prezent, 16 membri ai familiei Mandela au câştigat în instanţă o hotărâre care îl obligă pe Mandla Mandela, şeful clanului Mandela, să înapoieze trupurile neînsufleţite pe care le-a deshumat acum doi ani din satul Qunu, acolo unde a copilărit şi fostul lider politic.

Mandla a îngropat corpurile în satul Mvezo, unde locuieşte în prezent, aflat la 20 de kilometri depărtare de Qunu. Acesta nu a explicat de ce a dezgropat trupurile, însă se ştie că Mvezo este locul de naştere al lui fostului preşedinte sud-african.

Nepotul lui Mandela, a cărui legitimitate este contestată de unele rude, spune că bunicul său i-a spus unde vrea să fie îngropat. „Odată, bunicul meu mi-a cerut să mă duc cu o echipă BBC în Qunu şi mi-a zis că vrea să fie îngropat acolo, lângă tatăl său”, a recunoscut bărbatul.

Potrivit tradiţiei, Mandla, cel bătrân de pe linia masculină a familiei Mandela, are obligaţia să decidă unde sunt îngropaţi membrii familiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite