NBC: Statele Unite au efectuat un atac cibernetic împotriva unei nave iraniene care se presupune că a colectat date în Marea Roșie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit surselor NBC, atacul cibernetic a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână și a făcut parte din răspunsul Washingtonului la un atac asupra unei baze militare americane de la granița dintre Iordania și Siria.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Statele Unite ale Americii au efectuat un atac cibernetic împotriva unei nave de război iraniene care ar fi colectat informații despre transportul maritim în Marea Roșie, a relatat NBC News cu referire la trei oficiali americani. Potrivit acestora, atacul cibernetic a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână și a făcut parte din răspunsul Washingtonului la un atac asupra unei baze militare americane de la granița dintre Iordania și Siria, care a ucis trei militari.

Potrivit oficialilor, Statele Unite au vrut să refuze navei iraniene posibilitatea de a împărtăși informații cu Houthiții din Yemen. După cum a indicat una dintre surse, vorbim despre nava iraniană MV Behshad.

Pe 27 ianuarie, un atac cu drone asupra unei baze militare a coaliției occidentale din zona al-Tanf de la granița dintre Siria și Iordania a ucis 3 trupe americane și a rănit 40. De la începutul escaladării conflictului palestino-israelian din Fâșia Gaza, atacurile asupra bazelor militare americane din Siria și Irak cu rachete și drone au devenit mai frecvente. Milițiile șiite au avertizat că vor crește numărul de operațiuni armate în Siria și Irak, pe măsură ce Statele Unite continuă să ofere asistență militară armatei israeliene.

În urma escaladării conflictului din Fâșia Gaza, Ansar Allah a spus că va efectua atacuri asupra teritoriului israelian și nu va permite navelor asociate să treacă prin apele Mării Roșii și strâmtoarea Bab al-Mandeb până la operațiunea din Palestina. enclava a încetat. De la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, Houthii au atacat zeci de nave civile în Marea Roșie și Golful Aden. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite