NATO ar putea oferi Moscovei garanţii cu privire la sistemul antirachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NATO nu exclude ca Moscova să primească garanţii cu privire la faptul că sistemul de apărare antirachetă al Alianţei Nord-Atlantice nu este îndreptat împotriva Rusiei, a declarat ministrul francez de Externe Alain Juppe, citat de Interfax, relatează cotidianul Russia Today în ediţia electronică.

De asemenea, Juppe şi-a exprimat speranţa că NATO "va putea să arate că sistemul de apărare antirachetă va înlocui problemele ameninţării nucleare", într-o conferinţă de presă, miercuri, la Moscova.

Potrivit agenţiei ruse RIA Novosti, preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a întâlnit miercuri cu miniştrii francezi şi ruşi de Externe şi ai Apărării. La această întâlnire, care a avut loc la Kremlin, au participat şi membri ai Consiliului ruso-francez de Securitate şi Cooperare.


Medvedev a apreciat că întâlnirile în acest format şi-au dovedit "viabilitatea", permiţând Moscovei şi Parisului să discute în mod productiv "interacţiunile la nivel internaţional şi unele probleme delicate de securitate, care sunt esenţiale pentru ţări atât de mari şi parteneri atât de apropiaţi cum sunt Rusia şi Franţa".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite