Myanmar: Şeful juntei militare anunţă că Aung San Suu Kyi este bine, sănătoasă şi va fi audiată în curând de justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portretul lui Aung San Suu Kyi, afişat de o tânără la un miting de susţinere a fostei lidere a Myanmarului FOTO EPA-EFE
Portretul lui Aung San Suu Kyi, afişat de o tânără la un miting de susţinere a fostei lidere a Myanmarului FOTO EPA-EFE

Fosta conducătoare a Guvernului din Myanmar, Aung San Suu Kyi, este sănătoasă şi va fi prezentă în curând în faţa justiţiei, a declarat şeful juntei militară la putere după lovitura de stat de la 1 februarie, notează AFP.

Generalul Min Aung Hlaing a făcut acest anunţ în cadrul unui interviu televizat realizat, joi, de Hong Kong Phoenix TV, încă nedifuzat, dar din care au fost difuzate mai multe fragmente.

"Aung San Suu Kyi este bine, sănătoasă. Este acasă şi va fi prezentă în faţa unui tribunal în câteva zile", a declarat generalul.

Întrebat despre bilanţul politic al lui Suu Kyi, ek a răspuns: "pe scurt, ea a făcut tot ce a putut".

Laureata Nobelului Păcii în 1991, Aung San Suu Kyi, în vârstă de 75 de ani, conducătoarea de facto a Guvernului înlăturat de la putere de către militari, este vizată în multiple proceduri judiciare angajate de armată în urma loviturii de stat militare.

Ea a fost inculpată în aprilie cu privire la încălcaeea unei legi privind secretul de stat din perioada colonială - cea mai gravă acuzaţie reţinută împotriva sa până în prezent.

Aung San Suu Kyi este în detenţie are voie să discute cu avocaţii săi doar prin legătură video, în prezenţa unor membri ai forţelor de ordine.

Peste 800 de persoane au fost ucise în reprimarea unor manifestaţii împotriva puciului, potrivit Asociaţiei de Ajutor al Deţinuţilor Politici (AAPP), un bilanţ pe care Reuters scrie că nu l-a putut verifica în mod independent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite