Momentul în care scutul israelian Iron Dome interceptează zeci de rachete lansate din Gaza VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachete interceptate de scutul israelian Iron Dome FOTO captură video
Rachete interceptate de scutul israelian Iron Dome FOTO captură video

După ce Hamas a anunţat că a lansat marţi  137 de rachete într-un interval scurt pentru a depăşi scutul antirachetă israelian „Domul de Fier”, Israelul a postat mai multe înregistrări video care arată scutul făcându-şi datoria aşa cum era de aşteptat.

Imaginile postate inclusiv de Ambasada Israelului la Bucureşti arată cerul de deasupra oraşului Tel Aviv luminat de exploziile rachetelor interceptate.

Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă Iron Dome, însă o femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor. Decesul ei ridică la trei numărul persoanelor care şi-a pierdut viaţa, marţi, în Israel, în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Una din rachetele trase de militanţii palestinieni a lovit un autobuz civil la Holon. 18 persoane au fost rănite, iar şoferul este în stare gravă. 

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv 10 copii şi au rănit încă cel puţin 152, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni.

Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

Ministrul israelian al Apărării Benny Gantz a prevenit marţi că bombardamentele israeliene către Fâşia Gaza nu sunt „decât începutul” după ce a avut loc un atac cu rachete trase din enclava palestiniană guvernată de Hamas, către metropola israeliană. 

Anterior, o clădire de zece etaje din oraşul Gaza care găzduia birouri ale mişcării islamiste Hamas a fost complet distrusă marţi seară în urma unui bombardament al armatei israeliene.

VIDEO Iron Dome în acţiune

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri