Momentul în care armata israeliană distruge un „submarin sinucigaş” în Fâşia Gaza VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata israeliană a distrus o dronă submersibilă încărcată cu explozibili în Făşia Gaza FOTO via The Sun
Armata israeliană a distrus o dronă submersibilă încărcată cu explozibili în Făşia Gaza FOTO via The Sun

Armata israeliană a distrus un „submarin sinucigaş” în nordul Fâşiei Gaza şi i-a ucis pe militanţii care îl controlau de la distanţă, relatează The Sun, care preia Haaretz.

Forţele aeriene israeliene au urmărit drona încărcată cu explozibili şi au distrus-o la scurt timp după lansarea în apă,.

„Submarinul lovit a fost lansat de pe ţărmul Fâşiei Gaza. S-a scufundat la câţiva metri şi se pregătea să ţintească pe ţărm sau în larg vasele israeliene”.

Hamas a modificat drone ieftine submersibile pentru a fi capabile să susţină o încărcatură de maxim 30 de kilograme de explozibili. Acestea sunt manevrate de la distanţă sau ghidate prin GPS.

„Cel mai important lucru este să scoatem din joc capabilităţile inamice şi să creăm o apărare puternică. Prin urmare am atacat baze militare, vase, depozite de arme, infrastructură şi forţe operative. Am acţionat în aşa fel încât aripile navale ale Jihadului palestinian şi Hamas să fie slăbite”, a transmis IDF.

Unul dintre obiectivele vizate putea fi platformele de gaz ale Israelului.aflate în apropiere.

Peste 3.000 de rachete au fost trimise către Israel în ultima săptămână. Hamas a lansat în premieră racheta Ayyash 250 cu o rază de acţiune de 250 de kilometri.

Imagini prin satelit cu maşina militanţilor care au lansat submarinul a surprins o deschidere a capotei compatibilă cu lansarea unor serii de rachete „ninja” prevăzute cu lame ce pot perfora vehicule, scrie Daily Mail. 

Noaptea trecută armata israeliană a transmis că a atacat din nou reţeaua de tunele ale Hamas, distrugând mai multe porţiuni din ea. Aceasta ar avea zeci de kilometri lungime.

Doi muncitori au fost ucişi şi mai mulţi au fost răniţi grav după ce o rachetă din Gaza a lovit o fabrică din sudul Israelului.Cel puţin 213 de palestinieni au fost ucişi în atacurile aeriene, între care 61 de copii şi 36 de femei şi peste 1440 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. 12 israelieni, inclusiv un băiat de cinci ani şi un soldat, au fost ucişi în atacurile cu rachete.

Grafic arme război Hamas Israel FOTO The Sun

Armata israeliană a declarat marţi că a tras asupra a 65 de obiective militante, inclusiv lansatoare de rachete, grupuri de luptători şi locuinţe ale comandanţilor Hamas despre care armata a spus că sunt folosite în scopuri militare. Peste 60 de avioane de luptă au luat parte la operaţiune, relatează Daily Mail.

Armata a mai transmis că a doborât şi o dronă „care se apropia de graniţa israeliană” din nord-est, departe de luptele din Gaza, fără a oferi detalii în privinţa provenienţei acesteia. IDF a precizat că militanţii palestinieni au tras 90 de rachete, dintre care 20 au căzut în Gaza. Israelul spune că Domul său de Fier a interceptat aproximativ 90% dintre rachete.

Atacurile aeriene de luni au doborât o clădire cu şase etaje care adăpostea biblioteci şi săli ale Universităţii Islamice - locatarii fiind văzuţi căutând printre dărămături în speranţa de a-şi recupera bunurile. Israel i-a avertizat din timp în zorii zilei şi nu s-au raportat victime. Israelul spune că astfel de clădiri adăpostesc adesea infrastructuri militante.

„Întreaga stradă a rupt-o la fugă, apoi au urmat distrugerea şi un cutremur”, a spus Jamal Herzallah, un locuitor al zonei.

Atacurile de luni au distrus singurul laborator de testare pentru COVID-19 din Gaza şi au deteriorat biroul Semilunii Roşii al Qatar-ului.

41.000 de palestinieni strămutaţi. Gaza riscă să rămână fără curent

Loviturile israeliene au dărâmat mai multe clădiri şi au provocat pagube pe scară largă pe teritoriul îngust de coastă, care găzduieşte peste 2 milioane de palestinieni, şi se află sub o blocadă israeliano-egipteană de când Hamas a preluat puterea de la forţele palestiniene în 2007.

Atacurile au deteriorat cel puţin 18 spitale şi clinici şi au distrus în totalitate o facilitate medicală, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii într-un nou raport. Aproape jumătate din toate medicamentele esenţiale din teritoriu s-au epuizat.

Potrivit raportului, bombardamentele asupra drumurilor cheie, inclusiv a celor care duc la principalul spital Shifa, a împiedicat circulaţia ambulanţelor şi a vehiculelor de aprovizionare.

Peste 41.000 de palestinieni strămutaţi au căutat refugiu în şcolile ONU din Gaza, care deja se luptau să facă faţă unui focar de coronavirus. De asemenea, Gaza rămâne fără combustibil pentru alimentarea cu energie electrică şi apă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite