Ministrul turc despre turcii din Germania:  să se integreze, dar să îşi păstreze valorile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ahmet Davutoglu, ministrul turc de externe, a lansat sâmbătă un apel etnicilor turci care trăiesc în Germania să se integreze şi să îşi păstreze identitatea culturală în acelaşi timp.

Toată lumea ar trebui să ştie că integrare şi asimilare sunt două lucruri diferite. Nimeni nu poate să se asimileze, oricare ar fi circumstanţele”, a precizat şeful diplomaţiei de la Ankara în cursul unei conferinţe de presă, potrivit France Presse.

El i-a îndemnat pe cei aproximativ trei milioane de cetăţeni turci sau de origine turcă stabiliţi în Germania  „să îşi păstreze identitatea culturală şi, în acelaşi timp, să se integreze.

În opinia sa, comunitatea turcă nu trebuie să se închidă „în ghetouri”, din contră, „trebuie să aibă încredere în ea şi să se deschidă către toată Europa”.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a stârnit un val de proteste în 2008, cu ocazia unei vizite în Germania, când, aproximativ în aceiaşi termeni, şi-a avertizat compatrioţii împotriva asimilării. „Nimeni nu poate să vă ceară să vă asimilaţi', a afirmat el la acea dată în prezenţa a 20.000 de persoane aflate la Köln.

În octombrie, cu ocazia precedentei deplasări la Berlin, Erdogan i-a îndemnat pe imigranţii turci care trăiesc în Germania să înveţe să vorbeasc „fluent germana. Ei trebuie să fie bilingvi şi să participe din ce în ce mai mult la viaţa acestei ţări”, a mai afirmat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite