Ministrul mediului din Republica Dominicană, împuşcat mortal în biroul său de un prieten apropiat. Preşedintele a declarat doliu naţional

0
0
Orlando Jorge Mera
Orlando Jorge Mera

Ministrul mediului şi resurselor naturale din Republica Dominicană a fost împuşcat mortal în biroul său de un prieten apropiat. Orlando Jorge Mera, în vârstă de 55 de ani, ţinea şedinţa săptămânală în momentul atacului.

Ministrul Mediului din Republica Dominicană, Orlando Jorge Mera, a fost împuşcat mortal luni de un apropiat în biroul său din interiorul ministerului, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, notează AFP .

Asasinul a fost identificat ca fiind nimeni altul decât prietenul din copilărie al ministrului Mera, Miguel Cruz. Motivul atacului este încă neclar, dar atacatorul se află în arestul poliţiei care îl anchetează.

"Miguel Cruz, persoana identificată ca trăgător, era un prieten personal al ministrului", a adăugat el, precizând că acesta a fost "arestat" şi că o anchetă este în curs pentru a afla motivul crimei.

Potrivit mai multor surse din cadrul ministerului, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un bărbat înarmat a intrat în forţă în cursul reuniunii săptămânale a ministrului cu adjuncţii săi şi a deschis focul.

Acest apropiat al victimei a putut avea acces mai uşor în zonele de securitate din cadrul ministerului.

Poliţia a refuzat deocamdată orice comentariu. Echipele AFP aflate la faţa locului au văzut intrând în clădire unităţi ale poliţiei de elită.

"Suntem consternaţi de ceea ce s-a întâmplat", a scris pe Twitter Ministerul Mediului al cărui sediu din Santo Domingo a fost evacuat.

Ministrul mediului era fiul fostului preşedinte dominican Salvador Jorge Blanco (1982-1986), mai scrie AFP.

Preşedintele dominican Luis Abinader a declarat trei zile de doliu naţional după ce ministrul Orlando Jorge Mera a fost împuşcat luni în interiorul Ministerului Mediului şi Resurselor Naturale, scrie ziarul local Listin Diario.

În perioada 7-9 iunie, pe teritoriul instituţiilor şi unităţilor militare ale statului vor fi arborate steaguri naţionale.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri