Ministrul cubanez de externe acuză atitudinea arogantă a lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama, preşedintele SUA
Barack Obama, preşedintele SUA

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a calificat drept "imperială şi arogantă" atitudinea preşedintelui american Barack Obama la summitul de la Copenhaga asupra climatului, transmite France Presse.

"La Copenhaga nu a existat un acord, ci un aranjament ambiguu şi înşelător impus de preşedintele Obama unui grup de ţări care au încercat după aceea să le impună Statelor Unite ale Americii să facă parte din convenţie", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă consacrată summitului de la Copenhaga.

"În timpul acestei reuniuni a existat un Obama imperial, arogant, care nu a ascultat, care a impus şi care a ameninţat ţările în curs de dezvoltare", a continuat el, înainte de a califica summitul ca fiind un 'eşec.

Summitul de la Copenhaga a reunit în perioada 7-19 decembrie 193 de ţări şi 130 de şefi de stat şi de guvern în ultimele zile pentru a se încheia sâmbătă cu un acord descris în general drept insuficient şi înşelător.

Insula comunistă şi aliatul său venezuelean au refuzat să subscrie acestui acord ce nu răspunde nici obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din partea ţărilor industrializate recomandate de cercetători şi nici obiectivelor pe termen lung pentru întreaga planetă, notează AFP

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite