Militanţi ai Statului Islamic au decapitat zece militari sirieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militanţi ai grupării teroriste Statul Islamic au decapitat, joi, zece militari sirieni capturaţi în luptele din apropierea oraşului Palmira din nordul Siriei, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit site-ului publicaţiei „Il Messaggero” şi Reuters.

Militarii sirieni au fost capturaţi în luptele din zona Sukhna, în provincia Homs, situată la aproape 220 de kilometri nord de Damasc.

Şaisprezece militari sirieni au murit în confruntările cu teroriştii, iar alţi zece au fost capturaţi şi decapitaţi.

De partea cealaltă, a grupării teoriste, a fost anunţată pierderea vieţilor a aproape 20 de militanţi, în urma schimburilor de focuri, potrivit Reuters

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului avertizează că miliţiile organizaţiei teroriste ar putea distruge siturile arheologice din oraşul Palmira, edificii incluse în patrimoniul Unesco. Militanţii STatului Islamic nu ar fi la prima acţiune de acest fel, în urmă cu câteva săptămâni distrugând numeroase obiete de artă din mai multe muzee. 

Siria este teatrul de luptă al unde se înfruntă serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Statul Islamic. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite