Mii de oameni din Sri Lanka s-au călcat în picioare pentru un sirop anti-COVID-19 despre care un bărbat spune că l-a primit de la zei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îmbulzeală în Sri Lanka pentru siropul minune anti-COVID-19 FOTO Twitter Vajira Sumedha
Îmbulzeală în Sri Lanka pentru siropul minune anti-COVID-19 FOTO Twitter Vajira Sumedha

Mii de persoane din Sri Lanka au venit buluc într-un sat din ţara asiatică unde locuieşte un aşa-numit „om sfânt” care le-a oferit un sirop despre care susţine că poate preveni şi trata COVID-19.

Afirmaţiile bărbatului nu au nicio bază ştiinţifică, dar asta nu i-a oprit pe aproximativ 12,000 de oameni să călătorească chiar şi sute de kilometri pentru cumpăra siropul respectiv, relatează The Sun pe baza informaţiilor din presa locală. Enorma îmbulzeală creată a determinat poliţia să intervină pentru a impune normele de distanţare sociale. 

„Siropul minune” a devenit şi mai popular după ce ministrul sănătăţii din Sri Lanka l-a consumat în direct la o televiziune.. 

Omul care susţine că a găsit presupul leac împotriva virusului SARS-CoV-2 se numeşte Dhammika Bandara şi a declarat recent la televiziunea naţională că l-a primit de la un zeu. Medicii din Sri Lanka analizat substanţa şi au confirmat că nu există o bază ştiinţifică pentru acest sirop. "Nu există un remediu cunoscut pentru Covid-19", au declarat aceştia. 

Bărbatul a explicat chiar şi compoziţia siropului, un amestec de miere de albine şi diferite condimente locale, spunând că o lingură din această substanţă consumată de două ori pe zi previne infecţia cu SARS-CoV-2, iar trei linguri îi vor vindecă pe cei deja infectaţi.

„Spun asta cu toată sinceritatea: acest preparat nu doar că vindecă COVID-19, dar după ce îl consumaţi, nici nu vă veţi mai infecta”, le-a spus acesta oamenilor strânşi în satul din Sri Lanka, conform presei locale.

Sri Lanka a cunoscut o creştere semnificativă a numărului de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 începând cu luna octombrie, ajungând în prezent la aproximativ 28,500 de cazuri confirmate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite