Merkel, înainte de a-l primi pe Putin: Un summit Franţa-Germania-Rusia-Turcia pe tema Siriei are sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat vineri că o întâlnire între Rusia, Turcia, Franţa şi Germania în cazul soluţionării războiului din Siria are sens, transmite Reuters.

Angela Merkel a avut această intervenţie cu o zi înainte de a-l primi pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Un summit al celor patru ţări sus-menţionate pe tema Siriei a fost anunţat luni de diplomaţia rusă, potrivit căreia „este prevăzut să aibă loc în viitorul apropiat“.

Dosarul sirian s-a aflat şi pe agenda discuţiei telefonice purtate acum o săptămână de Vladimir Putin cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Putin va efectua sâmbătă o vizită în Germania, unde va fi primit de Merkel pentru discuţii despre conflictele din Siria şi Ucraina, conform unui anunţ al Guvernului german.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească la ora locală 18.00 (19.00, ora României) în Castelul Meseberg, o reşedinţă a Guvernului german situată la 70 de kilometri nord de Berlin.

În Siria, Germania joacă un rol secundar în cadrul coaliţiei angajate împotriva grupării Statul Islamic (SI), însă are relaţii strânse cu actori din regiune - precum Turcia sau kurzii din Irak.

Războiul din Siria a izbucnit acum şapte ani, pe fondul protestelor din cadrul Primăverii Arabe, şi s-a soldat cu peste 300.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate în ţară şi în străinătate.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite