Medicul Anthony Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul de la Wuhan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Doctorul Anthony Fauci solicită Chinei să pună la dispoziţie dosarele angajaţilor din laboratorul Wuhan. El crede că informaţiile din acele documente ar oferi o altă perspectivă publicului despre COVID-19. Specialiştii presupun că virusul s-ar fi transmis prima oară în urma unei scurgeri accidentale produse din eroare în laborator.

„Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit cu adevărat şi, dacă da, cu ce s-au îmbolnăvit?", afirmă Fauci, conform Mediafax.

Originea virusului este extrem de contestată, agenţiile de informaţii americane au realizat mai multe rapoarte prin care au încercat să arate că cercetătorii laboratorului de virologie din Wuhan erau grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri COVID-19. 

Oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins ipoteza scurgerilor accidentale în laborator. Ei au afirmat că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte să fie depistat în Wuhan. Ei au precizat că ar fi putut intra în China prin transporturi de alimente congelate sau prin comerţul cu animale sălbatice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite