Mașină de pompieri spulberată de un avion care decola: doi pompieri au murit în Peru VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pompieri au murit după ce un avion a intrat într-o mașină de pompieri în timp ce decola de pe cel mai aglomerat aeroport din Peru. Incidentul aviatic a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 18 noiembrie.

Un incendiu a izbucnit la bordul avionului Foto: Twitter
Un incendiu a izbucnit la bordul avionului Foto: Twitter

Potrivit BBC, avionul aparține companiei „Latam Airlines“ și a intrat în coliziune cu camionul pe Aeroportul Internațional Jorge Chávez, din capitala Lima.

Într-un filmuleț postat pe rețelele de socializare se observă cum avionul se deplasează pe pistă în timp ce din acesta iese un fum dens.

Ministerul Sănătății din Peru a anunțat că 20 de pasageri au fost răniți, dintre care doi sunt în stare gravă, dar nu există niciun deces. 

🇵🇪 | URGENTE: Se incendia un avión de Latam al momento del aterrizaje en el aeropuerto internacional Jorge Chávez de Lima. pic.twitter.com/3a5vjWdkUe

— Alerta News 24 (@AlertaNews24) November 18, 2022

Un pompier în vârstă de 31 de ani este în stare critică, potrivit unui director executiv al spitalului „EsSalud“.

Toate zborurile de pe aeroport au fost suspendate

Avionul trebuia să ajungă în orașul Juliaca, din sudul Peruan.

Directorul companiei „Latam Airlines“ , Manuel Van Oordt, a declarat că zborul a fost autorizat pentru decolare și nu își explică ce căuta pe pistă mașina de pompieri: „Nu știm de ce mașina de pompieri a fost acolo. Nu le-am cerut serviciile”.

Procuratura a anunțat că investighează incidentul pentru ucidere din culpă.

Lima Airport Partners (LAP), care operează aeroportul Jorge Chávez, a suspendat zborurile până sâmbătă după-amiază pe aeroport: „În acest moment găsim și investigăm toți factorii necesari care ar putea determina cauza acestui lucru”.

Mesaj din partea președintelui peruan

Președintele Pedro Castillo a adus un omagiu pompierilor pe rețelele de socializare: „Exprim sincere condoleanțe rudelor lui Ángel Torres și Nicolás Santa Gadea, curajoși pompieri care au murit în accident.

Gândurile și rugăciunile mele sunt cu ei. Mă rog pentru recuperarea răniților”, a scris el pe Twitter.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite