Locuitorii unui sat din Peru trăiesc cu frică, deoarece cred că sunt atacați de „extratereștri”. Ce sunt „jupuitorii de fețe“

0
Publicat:

Sătenii din Peru susțin că sunt atacați neîncetat de „extratereștri” de 2,5 metri înălțime, cunoscuți sub numele de Los Pelacaras”, care s-ar traduce prin „jupuitorii de fețe“, ceea ce a determinat patrule de noapte și cereri de asistență militară, potrivit The Mirror. 

area51 extraterestru foto mi9.com

Într-un district izolat din Alto Nanay, situat la nord-est de Lima, membrii tribului Ikitu, care provin din comunitatea nativă San Antonio, au povestit experiențe înfiorătoare cu aceste presupuse ființe extraterestre.

Descrierile presupuselor ființe extraterestre includ capete mari, ochi gălbui și imunitate la armele de vânătoare ale sătenilor. Unii săteni au asemănat „extratereștrii” cu miticii „pelacaras” din folclor, creaturi despre care se spune că se înfruptă din fețele, grăsimea și organele umane.

Sătenii susțin că aceste figuri enigmatice, adesea învăluite în cagule de culoare închisă, au vizat comunitatea lor timp de aproape o lună, începând cu 11 iulie. Au fost raportate mai multe incidente, cel mai recent implicând o fată de 15 ani care a fost spitalizată după o confruntare cu „extratereștrii”.

Potrivit liderului comunității, Jairo Reátegui Dávila, fata a scăpat la limită, dar nu fără a fi rănită. „Ca urmare a luptei, i-au tăiat o parte din gât”, a explicat Jairo.

Temându-se pentru siguranța lor, sătenii au luat problema în propriile mâini. Patrulele de noapte au fost organizate de comunitate pentru a „proteja femeile, copiii și membrii vulnerabili” ai satului.

Aceștia au făcut apel la autorități pentru o intervenție militară pentru a aborda amenințarea continuă resimțită. Presa locală relatează că mulți săteni nu pot dormi din cauza stării de teamă accentuată.

Liderul comunității, Jairo Reátegui Dávila, susține că s-a aflat față în față cu una dintre ființe. El a declarat: „Pantofii lor sunt de formă rotundă, pe care îi folosesc pentru a pluti... Capetele lor sunt lungi, poartă o mască și au ochii gălbui. Sunt experți în evadare”.

„Ne-am întâlnit aproape față în față. Fața lui abia se vede. I-am văzut întregul corp plutind la o înălțime de un metru”, a spus el, sugerând că ființa plutea.

Grupul a solicitat acum o prezență militară din partea autorităților, însă, se pare că este nevoie de o călătorie de 10 ore pe râu pentru a ajunge în comunitatea din orașul Iquitos.

Jairo a adăugat: „Avem nevoie de sprijin pentru comunitatea noastră. Copiii nu dorm, iar mamele stau treze toată noaptea. Se pare că sunt blindați. L-am împușcat pe unul dintre ei de două ori și nu a fost rănit, s-a ridicat și a dispărut”.

Teoriile despre ce sunt „extratereștrii” variază de la faptul că sunt extratereștrii reali sau creaturi din folclor, până la o potențială farsă.

S-a sugerat că „ființele” ar putea fi drone acoperite cu pânză și măști pentru a-i speria pe localnici de minerii ilegali. Alții au sugerat că observațiile ar putea fi un caz de isterie în masă.

Poliția și Marina investighează în prezent afirmațiile - iar localnicii au cerut ca o forță militară să fie desfășurată în regiune, care se află la 10 ore de mers pe râu de orașul Iquitos.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite