Lista Magnitski avertizare referitoare la un posibil scandal între Downing Street şi Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ziar London School Sunday Times a raportat că șeful Home Office, Theresa May, a ordonat să interzică la 60 de cetățeni ruși să intre în Marea Britanie-cauza posibila lor implicare în moartea unui avocat rus, Serghei Magnițki, anunţă swobodanews.ru.

Primele informații privind promulgarea acestei interdicţii din partea Londrei au apărut cu aproape un an în urmă, în ziarul Observer, menţionează swobodanews.ru, citand o sursă din departamentul responsabil de controlul imigrației.

Ambasada britanică la Moscova nu comentează cu privire la existența unei "lista Magnițki".

Partea rusă va încerca să răspundă simetric la Londra, au declarat experți independenți.

Autor al așa-numitei "liste Magnițki" este senatorul american Benjamin Cardin.

Un articol din Sunday Times începe cu un avertisment între Downing Street și Kremlin, în legătură cu pregătirea de către Marea Britanie a unei "liste neagre" de 60 de ofițeri ruși implicați în moartea lui Serghei Magnițki.

Conform corespondentului Natalia Golitsyn "lista din Sunday Times include funcționari din instituţiile ruse, inclusiv judecători, procurori, ofițeri de poliție, ofițeri de penitenciare și funcționarii din administrațiile fiscale", listă trimisă de ministrul britanic de interne, Theresa May, la Ambasada Mari Britanii la Moscova.

Aceste acțiuni din Marea Britanie, a scris, "Sunday Times", vor provoca în mod inevitabil mânia Kremlinului, într-o situație în care relația dintre cele două țări a început să se îmbunătățească după răcirea în legătură cu asasinarea la Londra, a lui Alexander Litvinenko.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite