Liderul suprem al Iranului afirmă că Biden are aceleaşi cereri faţă de Teheran ca şi Trump, în problema nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE (arhiva)
Foto EPA EFE (arhiva)

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele SUA, Joe Biden, că are "aceleaşi" cereri faţă de Teheran ca şi predecesorul său Donald Trump, cu privire la problema nucleară iraniană.

"Actualul guvern american nu diferă de cel anterior, deoarece ceea ce cere Iranului cu privire la problema nucleară este, cu alte cuvinte, acelaşi lucru cu ceea ce Trump a cerut", a afirmat ayatollahul Khamenei.

Un înalt oficial de la Teheran a mai indicat că Iranul îşi rezervă dreptul la un "răspuns reciproc" faţă de Washington, în urma ameninţărilor preşedintelui american, Joe Biden, în prezenţa primului ministru israelian.

La primirea lui Naftali Bennett la Casa Albă, Joe Biden a afirmat că Statele Unite se angajează să se asigure că "Iranul nu dezvoltă niciodată o armă nucleară”. "Favorizăm diplomaţia (...). Dar dacă diplomaţia eşuează, suntem pregătiţi să analizăm alte opţiuni", a avertizat Biden.

"Accentul pus de Bennett şi Biden (...) pe utilizarea altor opţiuni împotriva Iranului, pe lângă constituirea unei ameninţări ilegale împotriva unei alte ţări, stabileşte pentru Iran dreptul la un răspuns reciproc împotriva acestor opţiuni disponibile”, a reacţionat pe Twitter, secretarul general al Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene, Ali Chamkhani.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri